6 грудня, 2018

Дерев’янко в День Збройних сил України закликав підсилити професійну армію резервною (ВІДЕО)

Верховна Рада повинна розблокувати закон №1793 про покарання корупціонерів, які постачають неякісні товари і послуги в армію, а також ухвалити закони про резервну армію та право на захист.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті 6 грудня.

Він привітав усіх українців з Днем Української армії та подякував українським військовослужбовцям за самовіддану службу, за мужність та за те, що вони боронять Україну від агресора.

Дерев’янко зазначив, що голова Тимчасової слідчої комісії з проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в ЗСУ Іван Вінник заявив, що у період з 1995 по 2014 рік Україна втратила військового майна на $200 мільярдів.

«В той самий час цей депутат від БПП чомусь ні словом не обмовився, що він особисто ще на початку 2016 року заблокував закон №1793, який передбачає покарання за постачання в українську армію неякісних товарів, робіт та послуг», - обурився політик цинізмом ситуації.

Дерев’янко нагадав, що неодноразово публічно звертався до голови ВРУ Парубія з вимогою розблокувати цей закон. Він знову закликав Парубія негайно поставити цю постанову на голосування.

«Він нам з трибуни ВР говорив, що це його обов’язок - поставити негайно на голосування такі постанови в разі, якщо вони блокують підписання законопроекту», - підкреслив нардеп.

«Ми маємо величезну кількість знищених військових складів за останніх кілька років. Також ми маємо окремий пункт указу президента про воєнний стан який передбачає постачання нашим ЗСУ обладнання, боєприпасів , необхідних товарів», - додав політик.

Дерев’янко вважає, що це відбувається тому, що вищі посадові особи і Президент є власниками багатьох підприємств, які продають українській армії бронетехніку , катери, кораблі, «швидкі допомоги», до яких є величезна кількість претензій не тільки стосовно ціни, яка завищена в кілька разів, а й стосовно якості.

Політик переконаний, що Верховна Рада повинна включитися в процес реального підвищення боєздатності української армії, зберігаючи баланс прозорості і секретності.

«Я виступаю за те, щоб ми ухвалили закон про право на захист, щоб кожен громадянин отримав право на захист власного житла, родини за допомогою вогнепальної зброї. Також ми маємо ухвалити законопроект, який стосується резервної армії, коли чоловіки від 18 до 55 років можуть за місцем свого проживання проходити щорічний вишкіл 2-3 тижні для того, щоб разом з професійною армією дати відсіч будь-якому агресору», - підкреслив Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, що з 26 листопада в 10 областях України введено воєнний стан на 30 днів. Це території, які межують з Росією, морями і Придністров'ям – Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська і Вінницька області.