7 червня, 2019

Дерев’янко: Прикарпаття потребує понад 100 мільйонів гривень, щоб почати ліквідовувати наслідки негоди, але уряд нічого не робить! (ВІДЕО)

Негода в Західних областях України, яка триває вже більше місяця, завдала збитків на понад 100 мільйонів гривень в Івано-Франківській області, однак Кабінет міністрів нічого не робить для ліквідації її наслідків.

Про це заявив лідер партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко під час виступу з трибуни парламент 7 червня.

Він заявив, що 6 червня було підтоплено ще 39 житлових будинків 170 дворогосподарств у 15 населених пунктах на території Косівського, Коломийського, Снятинського, Городенківського та Тлумацького районів.

«Минулої п’яниці я звернувся з цієї трибуни до Гройсмана про те, що ще місяць назад, на початку травня зливи і повені зруйнували велику кількість мостів, доріг, і створили величезну проблему більше ніж 5 тисячам домогосподарств», - підкреслив Дерев’янко.

Він уточнив, що це стосується Надвірнянського та Богородчанського районів.

«Одна людина загинула в Івано-Франківській області, друга – в Закарпатській області. А в Калуському районі померла жінка тільки тому, що швидка не змогла доїхати вчасно через зруйновану дорогу і переїзд», - обурився Дерев’янко.

За його словами, минуло більше місяця, а реакції уряду ніякої немає.

«Зокрема, подовжується експлуатація аварійного мосту, де менше однієї смуги залишилось, в напрямку селища Битків. Люди ризикують своїм життям, переїжджаючи аварійний міст. В тому числі «швидка», автобуси, а до цього часу немає жодної реакції», - поінформував нардеп.

Він повідомив, що весь резервний фонд Івано-Франківської області складає 5 млн грн, а для того, щоб почати ліквідовувати наслідки стихії потрібно понад 100 млн гривень

«Уряд говорить, що це є стихія регіонального рівня. Хоча за всіма нормативними документами ця стихія має вже всі ознаки державного рівня», - заявив політик.

Тому Дерев’янко вже вкотре звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, першого віце-прем’єра Степана Кубіва та віце-прем’єра, міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка з вимогою негайно включитись в процес ліквідації наслідків стихії та виконувати свої прямі обов’язки.

«Івано-Франківська ОДА надала всі необхідні документи. Прошу виділити з державного резервного фонду необхідну суму і почати рятувати людей: відремонтувати мости, відновити проїжджу частину, щоб люди могли нормально жити», - підсумував Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, найбільше постраждали внаслідок стихії: с-ще Битків, с. Гвізд, с. Молодків, с. Пнів, с. Пасічна Надвірняського район, с-ще Солотвин, с. Монастирчани, с. Старі Богородчани, с. Марково, с. Саджава, с. Жураки, с. Дзвиняч, с. Глибока, с.Росільна, с. Старуня, с. Хмелівка, с. Бабче, с. Глибівка Богородчанського району. Однак, найбільшу загрозу на сьогодні становить пошкодження автомобільних доріг та мостів. Зокрема, в селі Пнів при в’їзді в селище Битків. Також частково зруйновано міст через річку Луковиця між с. Гвізд та с. Молодків.